Ταμείο Προνομίων (συνέχεια): Το ύφος και το ήθος της εξουσίας

Εν μέσω καύσωνα και μετά από τρία χρόνια με τη ΔΑΚΕ και τους συνεργάτες της στο τιμόνι, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση – παρωδία του Ταμείου Πρόνοιας. Όσοι το βιώσατε και καταφέρατε την Κυριακή 27/6/2021 να παραβρεθείτε στο κτήμα ΦΑΙΔΡΑ στο Κορωπί (Sic) καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Για τις διαδικασίες δεν το συζητάμε αφού δεν τηρήθηκε τίποτα από τα προβλεπόμενα ενώ υπήρξαν σοβαρότατοι κίνδυνοι για την υγεία των συμμετεχόντων εν μέσω πανδημίας σε ένα ουσιαστικά κλειστό χώρο (είχαν ανοίξει τα παράθυρα) χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων (κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό ή τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε αριθμός παρόντων) ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός για τα έτη 2018, 2019 και 2020 παρότι από βήματος τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής δήλωσαν ότι από το απερχόμενο Δ.Σ. δεν τους επιτράπηκε να κάνουν τη δουλειά τους, καταγγέλλοντας αδιαφάνεια ,κακοδιαχείριση, επιλεκτικές και διακριτικές πληρωμές στους ασφαλισμένους. Η κατάχρηση εξουσίας σε όλο της το μεγαλείο!

Σε σχέση με το έτος 2020 δεν δόθηκαν οικονομικά στοιχεία από το Διοικητικό Συμβούλιο ως όφειλαν και δεν ανακοινώθηκαν, , ενώ το ρόλο της εκλεγμένης Εξελεγκτικής Επιτροπής την οποία κατήργησαν ανέλαβαν αμειβόμενες από το απερχόμενο ΔΣ ελεγκτικές εταιρίες. Το είδαμε και αυτό!

Ακουστήκαν υπέρογκες αμοιβές σε Δικηγορικά Γραφεία του Κολωνακίου και συνεργασίες για εκατοντάδες αγωγές μελών κατά του ίδιου Ταμείου με πρόσχημα το γνωστό πεντοχίλιαρο. Είναι άλλωστε προσφιλή τακτική της ΔΑΚΕ και των συνεργατών της. Ενδεικτικό αυτού αποτελεί η εγγραφή στον προϋπολογισμό του εξωφρενικού ποσού των 3 εκατ. Ευρώ για δικαστικά έξοδα, όπως ανακοινώθηκε από τον Ορκωτό Λογιστή!

Η αλλαγή της σύμβασης για το κτήριο της Κριεζώτου προκάλεσε ντόμινο παραιτήσεων του Προέδρου της Επιτροπής Ακινήτων, μέλους του ΔΣ και μελών της Εξελεγκτικής επιτροπής. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα αδιαφάνειας και άκρως αντικαταστατικής λειτουργίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το ύφος και το ήθος της κας Προέδρου και συνδαιτυμόνων της. . Και τι δεν   ακούσαμε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Ύβρεις, λάσπη , βομωλοχίες ως και στημένους κλακαδόρους να επευφημούν και να λοιδορούν όσους είχαν αντίθετη άποψη γιατί η Πρόεδρος “έδωσε χρήματα….”. Έδωσε αλλά σε όσους ήθελε και όταν ήθελε, όσα ήθελε. Προφανώς οι κλακαδόροι ανήκουν στην κατηγορία των καλοπληρωμένων. Μέχρι και security με εμφάνιση James Bond είχε προσλάβει η Πρόεδρος γιατί …«λεφτά υπάρχουν» , λες και επρόκειτο για αρχηγό Οργάνωσης ! Προστασία  σε Γενική Συνέλευση Οργανισμού της ΑΤΕ!

Τα ερωτήματα που προκύπτει αβίαστα είναι και τώρα τι κάνουμε?

Είναι αναγκαίο στις επερχόμενες εκλογές της 12 Ιουλίου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διαφάνεια , η χρηστή διαχείριση καθώς και η αποκατάσταση των αδικιών ούτως ώστε αυτή η τριετία που πέρασε να καταγραφεί ως μαύρη παρένθεση στα διοικητικά του Ταμείου.

Η ΔΗΣΥΕ έχοντας δώσει δείγματα γραφής για δεκαετίες που είχε την ευθύνη του Ταμείου,   είναι εδώ για να εγγυηθεί την επόμενη μέρα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης δεσμευόμαστε για:

*Αποκατάσταση των δημοκρατικών και καταστατικών διαδικασιών στην διοικητική λειτουργία του Ταμείου.

*Την δίκαιη μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων αλλά και την αποκατάσταση όλων των αδικιών σε όσους η σημερινή Διοίκηση έχει παράνομα και καταχρηστικά αφήσει απλήρωτους

*Τον έλεγχο αναφορικά με τα παρανόμως και αντικαταστικώς καταβληθέντα ποσά σε ασφαλισμένους (ημετέρους και μελών της Διοίκησης ) και τη διερεύνηση τυχών ευθυνών.

*Την διενέργεια διοικητικού και οικονομικού ελέγχου, τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων που υπεγράφησαν συμπεριλαμβανομένης και της νέας μισθωτικής σύμβασης του κτιρίου της Κριεζώτου.

*Την αποκατάσταση της αδικίας για τους μετά την 1/1/1993 ασφαλισμένους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τον επανυπολογισμό του εφάπαξ. Αφορά περί τους 400 ασφαλισμένους.

*Δεσμευόμαστε ως παράταξη την επιδίωξη της άμεσης καταβολής ποσοστού επί των ληφθέντων εφάπαξ σε όλα τα μέλη του Ταμείου και μέρισμα από το μίσθωμα του ακινήτου της Κριεζώτου με επιδίωξη μας να επανέλθουν τα μισθώματα στην διαχείριση του Ταμείου. Ακόμη την ανάκτηση του    τιμήματος από την απαλλοτρίωση του ακινήτου επί της οδού Βησσαρίωνος 1,5 εκατομμυρίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι καλούμε όλους σας, μέλη και φίλοι , να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο μας , να στηρίξετε ανθρώπους νέους , άμεμπτους, υπεύθυνους με όρεξη και ισχυρή βούληση για τα διεκδικούμενα των μελών..

Οι εκλογές της 12η Ιουλίου με τη δική σας βοήθεια και στήριξη θα αποτελέσουν ορόσημο για ένα Ταμείο διαφάνειας και δημοκρατίας με σεβασμό και ισονομία στα μέλη έτσι όπως ταιριάζει στους ανθρώπους της Αγροτικής Τράπεζας την οποία όλοι μας υπηρετήσαμε και τόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε για αυτό!

Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε καμία έκπληξη από την Πρόεδρο του ΔΣ και την παρέα της σε σχέση με τη διαδικασία των εκλογών…