Συμμετέχουμε και Ψηφίζουμε το Οικονομικό Βοήθημα

Μας αφορά ΟΛΟΥΣ

Συνάδελφοι,

Τη Παρασκευή 29.04.2022 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΑΤΕ με θέμα τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για χορήγηση στα μέλη του ΕΛΕΜ νέου βοηθήματος – προκαταβολής, το οποίο συνίσταται στο 60% του ποσού της απόφασης του 2016.

Η πρόταση αυτή, πάρθηκε από μη εν ενεργεία μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΕΛΕΜ και είναι αντίθετη με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ για την ανάγκη ολοκλήρωσης της από το 2016 αναλογιστικής μελέτης της εταιρείας Prudential. Επιπλέον, η πρόταση αυτή κρίνεται τουλάχιστον αυθαίρετη, αφού δε φέρει τη σύννομη υπογραφή κανενός, ούτε αναλογιστή, ούτε νομικού, ενώ ταυτόχρονα εξαϋλώνει υπέρ μιας συγκεκριμένης «ομάδας» τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ.

Να σημειώσουμε, πως το 2016 είχαν χορηγηθεί από τον ΕΛΕΜ ως έκτακτο οικονομικό βοήθημα, 50 εκ ευρώ, εκ των οποίων, 80% κατέληξαν σε συναδέλφους που είχαν αποχωρήσει από την ενεργό δράση και οι οποίοι, αφού πρώτα εισέπραξαν τη μερίδα του λέοντος, έπειτα μηνύσαν όσους υλοποιήσαμε την τότε απόφασή και χρειάστηκαν χρόνια ώσπου η υπόθεση να αποσυρθεί στο αρχείο.

Η παραπάνω πρόταση, υποκινήθηκε σκόπιμα από στελέχη της ΔΑΚΕ, σε αγαστή συνεργασία με «ομάδα» συνταξιούχων μεσούσης των προεκλογικών αναμετρήσεων στον ΣΕΤΑΠ και στο ΤΥΠΑΤΕ, με στόχο να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους και να πιέσει τη ΔΗΣΥΕ.

Βέβαια, από τα όσα έλαβαν χώρα στη διάρκεια εκείνου του αλήστου μνήμης Δ.Σ., αποκαλύφθηκε ολοφάνερα, για ακόμα μια φορά, η προχειρότητα και η επιπολαιότητα, που προσεγγίζουν οι της ΔΑΚΕ, τις σύννομες και θεσμικές διαδικασίες λειτουργίας των Ταμείων της πρώην ΑΤΕ, υποκινούμενοι πάντοτε από τις σκοπιμότητες τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι οι 5 εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, στο Δ.Σ. της 29ης Απριλίου 2022, κατέληξαν μετά από απίστευτες παλινωδίες, να ψηφίσουν 3 διαφορετικές προτάσεις!

Στο συγκεκριμένο Δ.Σ., εν τέλει υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΔΗΣΥΕ, για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε ΟΛΑ τα μέλη ύψους 2.000 ευρώ αφορολόγητα, 1.000 ευρώ φέτος και 1.000 ευρώ το 2023, για την ανακούφιση των επιπτώσεων της Covid-19 και του κύματος ανατιμήσεων, καθότι οι συνέπειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό δεν κάνουν ηλικιακή διάκριση, αλλά τις βιώνουμε όλοι εξίσου.

Η πρόταση της ΔΗΣΥΕ, που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ισονομία, κατατέθηκε από κοινού με την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και στο τέλος υπερψηφίστηκε και από τον Πρόεδρο του ΤΥΠΑΤΕ και μέλος της ΔΑΚΕ!

Συνάμα, δηλώσαμε ότι παραμένουμε σταθεροί στην άποψη, για επαναπροσέγγιση του θέματος στο άμεσο μέλλον και έπειτα από την ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης από την εταιρεία Prudential.

Συνάδελφοι,

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΑΤΕ, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά τη Πέμπτη 19.05.2022 και ώρα 16:00 (μέσω του συνδέσμου που θα σας αποσταλεί από το ΤΥΠΑΤΕ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούνται από τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Συμμετέχουμε και Ψηφίζουμε τη κοινή Πρόταση Νο2 των ΔΗΣΥΕ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ