Υπερψηφίστηκε μαζικά η κοινή πρόταση για χορήγηση βοηθήματος

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 19.05.2021 η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΑΤΕ για την χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στα μέλη.

Η συμμετοχή των μελών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα συνδικαλιστικά χρονικά, αφού περισσότεροι από χίλιοι συνάδελφοι, από κάθε γωνιά της χώρας, εγγράφηκαν και παρακολούθησαν τις εργασίες της Συνέλευσης.

Η πρωτόγνωρη συμμετοχή δεν οφείλεται μόνο στο κίνητρο της χορήγησης του οικονομικού βοηθήματος, αλλά στην συνολικότερη κινητοποίηση της νεότερης γενιάς, που έχει εισέλθει δυναμικά στα συνδικαλιστικά δρώμενα και πρόσφατα ανέδειξε τη ΔΗΣΥΕ πρώτη δύναμη, με το ιστορικό 63% στις εκλογές του ΣΕΤΑΠ.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση τέθηκαν προς συζήτηση και ψηφοφορία 2 προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση, διαμορφώθηκε από τη ΔΑΚΕ (Γιαννοπούλου, Χειμώνα, Φίλη) και μερίδα Συνταξιούχων και προσέβλεπε στη χορήγηση στα μέλη του ΕΛΕΜ νέου βοηθήματος – προκαταβολής, το οποίο συνίσταται στο 60% του ποσού της απόφασης του 2016.

Η παραπάνω πρόταση των ΔΑΚΕ-Συνταξιούχων κρίθηκε τουλάχιστον ως αυθαίρετη, αφού αφενός δεν τηρεί την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ για ανάγκη ολοκλήρωσης της αναλογιστικής μελέτης και αφετέρου δεν φέρει τη σύννομη υπογραφή κανενός, ούτε αναλογιστή, ούτε νομικού. Ταυτόχρονα, θα εξαΰλωνε υπέρ μιας συγκεκριμένης «ομάδας» τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ και για τον λόγο αυτό στην τελική ψηφοφορία απέσπασε μόλις 25%.

Η δεύτερη πρόταση, όπως διατυπώθηκε από τις παρατάξεις, ΔΗΣΥΕ-Συσπείρωση-Αγωνιστικό Μέτωπο, αφορούσε στη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε ΟΛΑ τα μέλη ύψους 2.000 ευρώ αφορολόγητα, 1.000 ευρώ φέτος και 1.000 ευρώ το 2023, για την ανακούφιση των επιπτώσεων της Covid-19 και του κύματος ανατιμήσεων.

Η κοινή αυτή πρόταση, υπερψηφίστηκε με 73 % από τη συντριπτική πλειονότητα των εν ενεργεία μελών, καθότι βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ισονομία ,ενώ εκτιμήθηκε πως είναι η μόνη νόμιμη και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση.

Σημειώνουμε, πως όσοι εκ των ΔΑΚΕ -Συνταξιούχων, επιχειρούν υστερόβουλα να αμφισβητήσουν, την ληφθείσα με ευρύτατη πλειοψηφία, απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πως δεν σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι,

Την προσεχή Δευτέρα 30.05.2022, ακολουθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων ΤΥΠΑΤΕ/ΕΛΕΜ και θα πρέπει ξανά να στηρίξουμε όσους μας στηρίζουν.

Συμμετέχουμε, Ενημερωνόμαστε και Προασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.