Στηρίζω ΔΗ.ΣΥ.Ε. Δύναμη ευθύνης και προοπτικής

Η κρισιμότητα μίας εκλογικής διαδικασίας είθισται να τονίζεται κάθε φορά ποικιλοτρόπως, βασιζόμενη είτε σε μία ρεαλιστική, είτε σε μια φαντασιακή ερμηνεία.

Για την ΔΗΣΥΕ, η ανάγκη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις επικείμενες εκλογές, προκύπτει ως επιτακτική, από την ίδια την πραγματικότητα.

Σήμερα βιώνουμε τις πρωτοφανείς συνθήκες μορφοποίησης του νέου τραπεζικού συστήματος και οι προκλήσεις είναι πλέον εδώ, είναι τεράστιες και μας αφορούν όλους. Πρόκειται για τη δουλειά μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για την ίδια μας τη ζωή.

Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών το γνωρίζετε ήδη και συνοψίζεται στο κεφαλαιώδες ερώτημα ποια παράταξη, ποια πρόσωπα, με ποιες συμμαχίες στον Κλάδο, θα κληθούν την επόμενη μέρα των εκλογών να δώσουν λύσεις και να  διασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το παρόν και το μέλλον μας.

Η απάντηση προκύπτει αβίαστα ως απόρροια της κριτικής σκέψης όλων μας και είναι ξεκάθαρη. Στηρίζεται στη γνώση, τη λογική, τα εμπειρικά δεδομένα και εδράζεται σε απτές παραδοχές. ΕΙΝΑΙ η ΔΗΣΥΕ. 

Ως παράταξη ποτέ δεν κρυφτήκαμε μπροστά στις δυσκολίες και πάντα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Πορευόμαστε με αξίες, αρχές και συνέπεια, ως δύναμη ευθύνης, σύνθεσης, δημιουργίας και αποτελεσματικότητας. Διεκδικούμε δυναμικά, με σχέδιο και στρατηγική και δεν περιοριζόμαστε στην τυφλή σύγκρουση, την αποδόμηση και τις στείρες αντιπαραθέσεις. Απευθυνόμαστε στη λογική και όχι στο θυμικό και τα ένστικτα. Προχωράμε με θέσεις, προτάσεις, δράσεις και αποτελέσματα. 

Δεν σκιαμαχούμε με δράκους, δεν εγκλωβιζόμαστε στη μιζέρια και τις μικρότητες και σε ετερόκλητες  λυκοφιλίες με καιροσκοπικές επιδιώξεις. Δεν μεταθέτουμε την επίλυση των προβλημάτων σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. Δεν καταγγέλλουμε τα πάντα  και τους πάντες και αποσυρόμαστε με περισσή ικανοποίηση  στα σπίτια μας. 

Εδώ και τρία χρόνια, έχουμε προχωρήσει στην επανεκκίνηση του ΣΕΤΑΠ και έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι είμαστε μία δημιουργική και αποτελεσματική δύναμη, ανήσυχη αλλά και υπεύθυνη, με σαφή προσανατολισμό και ξεκάθαρο πρόσημο.

Συνάδελφοι,

Η ιστορία έχει δείξει ότι η προσμονή μεσσιανικών λύσεων οδηγεί στην πλήρη απογοήτευση και συσσωρεύει τεράστια αδιέξοδα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Η παράταξή μας διατηρώντας αναλλοίωτες τις αρχές της, προχώρησε σε ριζική ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης, στηριζόμενοι στην ειλικρίνεια, τη συνέπεια, τη σύνθεση, τη δυναμική διεκδίκηση, τη θετική πρόταση για το σήμερα και   το αύριο.

Η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη, η οποία δύναται να δρομολογεί λύσεις και να δημιουργεί νέα δεδομένα, είναι η μαζική συμμετοχή, η κριτική σκέψη και η συλλογική δράση.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις εκλογές και να στηρίξετε τη δύναμη ευθύνης και προοπτικής.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της  ΔΗΣΥΕ.