Πρώτη δύναμη ξανά η ΔΗΣΥΕ στην ΟΤΟΕ Νίκη με αύξηση του ποσοστού και των εδρών

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στις εκλογές του 32ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ:

Όσο πιο δύσκολες και σύνθετες γίνονται οι προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον της εργασίας στον κλάδο μας, τόσο πιο ΜΠΡΟΣΤΑ στην ηγεσία της ιστορικής μας Ομοσπονδίας στέλνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι τη ΔΗΣΥΕ, γιατί μπορεί να δίνει αποτελεσματικές απαντήσεις στις ανάγκες τους.

Η ΔΗΣΥΕ αύξησε το ποσοστό της από την προηγούμενη τριετία και κέρδισε μία επιπλέον έδρα στη Διοίκηση της ΟΤΟΕ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΟΣΟΣΤΟ (%)

ΕΔΡΕΣ ΣΤΟΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗ.ΣΥ.Ε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

36,8 28
ΣΥ.ΔΗ.ΣΥ.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

27,7 21
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ 11,8 9
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 6,8 5
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 4,7 4
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 4,3 3
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 3,8 3
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 1,6 1
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 1,3 1
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 0,9

Η αυξημένη εμπιστοσύνη στην παράταξή μας καταδεικνύει πως οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες αξιολόγησαν θετικά τόσο τον έως τώρα σημαντικό απολογισμό έργου της ΟΤΟΕ που φέρει ακέραια τη σφραγίδα της ΔΗΣΥΕ όσο και τις Προγραμματικές μας Θέσεις που αφορούν στην προστασία της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων στο νέο ψηφιοποιημένο περιβάλλον. Άλλωστε, το ίδιο αποδεικνύουν και η με καθολικά ποσοστά υπερψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού της τριετίας που πέρασε αλλά και του Προγραμματισμού Δράσης της νέας περιόδου.

Η συνδικαλιστική κυριαρχία της ΔΗΣΥΕ στον χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων επιβεβαιώθηκε εμφατικά και από την πολυπληθή παρουσία και τις ποιοτικές τοποθετήσεις των εκπροσώπων της εντός του Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου σφραγίστηκαν από τον κατά γενική παραδοχή πολύ δημιουργικό και γόνιμο διάλογο που διεξήχθη για την κατάσταση στις τράπεζες, την κοινωνία και την εργασία μας. Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον των συνέδρων υπήρξε αμείωτο και η αίθουσα του Συνεδρίου παρέμεινε γεμάτη από την έναρξη ως τη λήξη του αργά το βράδυ της δεύτερης ημέρας.

Οι συνάδελφοι μίλησαν και το μήνυμα εστάλη προς όλες τις πλευρές:                    

  • Θέλουν προτάσεις, σχέδιο, όραμα και προοπτική.
  • Θέλουν σοβαρή, υπεύθυνη, διεκδικητική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν: στην Απασχόληση, στις Αμοιβές, στα Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα, στην παρέμβασή μας στην Πορεία των Τραπεζών, στην Καθημερινότητα στους χώρους εργασίας.

Η νέα αυξημένη δυναμική της ΔΗΣΥΕ αυξάνει και τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση ώστε οι Τράπεζες να ασκήσουν επιτέλους έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των κοινωνικών αναγκών και της ανάπτυξης, μετά τις ολέθριες συνέπειες των ανεύθυνων πολιτικών των capitalcontrolsκαι της 3ης ανακεφαλαιοποίησης που αποδοκιμάστηκαν εμφανώς από τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΤΟΕ.

Η ΔΗΣΥΕ παραμένει ο συλλογικός εκφραστής των εργαζομένων στις Τράπεζες και, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους, δεσμεύεται και αναλαμβάνει αποφασιστικά την ευθύνη να υπηρετήσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, κρατώντας την ΟΤΟΕ στην πρωτοπορία του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος ως προς τη δράση και τα αποτελέσματά της.

 

Οι συνάδελφοι μίλησαν και το μήνυμα εστάλη προς όλες τις πλευρές:

Στα δύσκολα, πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ η ΔΗΣΥΕ!

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΣΥΕ