Η ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ για τη νίκη της στις εκλογές της ΟΤΟΕ

Η ΔΗΣΥΕ κέρδισε 28 έδρες αυξάνοντας κατά μία έδρα τη δύναμή της στη Διοίκηση της ΟΤΟΕ, γεγονός που στη σημερινή συγκυρία ερμηνεύεται ως απάντηση των τραπεζοϋπαλλήλων, τόσο στις πολιτικές που ασκήθηκαν στις Τράπεζες από τη Κυβέρνηση που εφάρμοσε τις πολιτικές των μνημονίων όσο, και από τις πρακτικές που ακολούθησαν οι Διοικήσεις των Τραπεζών σύμφωνα με τις εντολές των νέων μετόχων μετά τη 3η ανακεφαλαιοποίηση.

Η Δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα, αυξάνει τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου οι Τράπεζες να υποχρεωθούν σε έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματική οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών.

Η ΔΗΣΥΕ είναι εδώ δυνατή, αποφασιστική και έτοιμη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν. Να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά η επόμενη μέρα να είναι η αφετηρία της οριστικής απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

Ο δικός μας ρόλος ως πρώτη δύναμη στο χώρο των Τραπεζών, δεσμευόμαστε να είναι ρόλος αγωνιστικής παρέμβασης και συμβολής σε όλα τα επίπεδα. Πάντοτε, όμως, με πυξίδα αναφοράς τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων στον οποίο υποκλινόμαστε για την εμπιστοσύνη του και δεσμευόμαστε απέναντί του ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του με όλες μας τις δυνάμεις.