Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Συνάδελφοι,

Πάντα είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ξεκάθαροι και ενωτικοί τόσο στις θέσεις μας όσο και στη δράση μας. Επιλέγουμε πάντα το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και όχι τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και των εφήμερων εντυπώσεων. Επιλέγουμε το δρόμο της αλήθειας και όχι το δρόμο του ψεύδους και ανακρίβειας. Πορευόμαστε με αδιαπραγμάτευτες αρχές και ήθος και θέλουμε να κοιτάμε πάντα τους συναδέλφους κατευθείαν στα μάτια.

Δυστυχώς για κάποιους το αυτονόητο δεν είναι δεδομένο. Για υπαρξιακούς, ιδιοτελείς και στενά παραταξιακούς λόγους επιλέγουν το απύθμενο ψέμα, την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Επιλέγουν τον φθηνό λαϊκισμό σε συνδυασμό με την αποχή τους από τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν. Αντί να ασχολούνται με την ουσία των θεμάτων, παραχαράσσουν προκλητικά τα πραγματικά δεδομένα και αυτοαναιρούνται ακόμη και στα λεγόμενά τους και στις πράξεις τους.

Ως ΔΗΣΥΕ αποφεύγουμε συνειδητά την ενασχόλησή μας με μικρότητες αλλά έχουμε και τα όριά μας. Είναι υποχρέωσή μας η προάσπιση και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ως παράταξη είχαμε εξαρχής τη ξεκάθαρη θέση ότι το αίτημα των μετατάξεων μπορεί να επιλυθεί μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Αποτέλεσε προγραμματική δέσμευσή μας και στο πλαίσιο αυτό κινηθήκαμε.

Σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων -5 επίσημες συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς – και συνεκτιμώντας την τρέχουσα προεκλογική πολιτική συγκυρία είχαμε ζητήσει ως ΣΕΤΑΠ – εδώ και ένα δίμηνο – συνάντηση με την καθ’ ύλη αρμόδια Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για τον ορισμό της συνάντησης ζητήσαμε την παρέμβαση της ΟΤΟΕ, η οποία και ανταποκρίθηκε.

Μόλις μας πληροφόρησαν για την ημερομηνία, ενημερώθηκαν άμεσα οι παρατάξεις για την ορισμό της συνάντησης με τη Συμμετοχή του Προεδρείου του Συλλόγου μας, τη συμμετοχή του νομικού Σύμβουλου του ΣΕΤΑΠ καθώς και  εκπροσώπου της ΟΤΟΕ. Το πρωϊ της επόμενης μέρας, η επικεφαλής της ΔΑΚΕ επικαλούμενη την καλύτερη δυνατή παρουσία μας, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της συναδέλφου Μ. Θεοδωράκη – παρότι δεν είναι μέλος του Δ.Σ. –  τη μη συμμετοχή της ΟΤΟΕ και την εξαίρεση του νομικού συμβόλου μας με το επιχείρημα ότι δεν στηρίζει ενεργά το αίτημα.

Αποδεχτήκαμε όλα τα αιτήματα σκεπτόμενοι ότι αυτό που  προέχει  είναι ενωτική παρουσία μας και  η κοινή διεκδίκηση του αιτήματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η δυνατότητα σε όλους μας να καταθέσουμε τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας. Μάλιστα εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ευχαρίστησε την Υπουργό και προς έκπληξη όλων μας, δήλωσε τη βεβαιότητά της για την παρουσία της ως Υπουργός και μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Εμείς επειδή δεν προεξοφλούμε τη βούληση του εκλογικού σώματος και θα συνεχίσουμε τις πολιτικές παρεμβάσεις μας και στα άλλα κόμματα και θα επιδιώξουμε άμεση συνάντηση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνάδελφοι,

Συναισθήματα και λογική, όνειρα και διαψεύσεις, προσδοκίες και ματαιώσεις, θυμικό και ορθολογικές σκέψεις εναλλάσσονται  αλληλοσυγκρουόμενα  μέσα μας.

Τον κλονισμό των πραγματικών και φαντασιακών βεβαιοτήτων  μας, τις συνακόλουθες ρεαλιστικές ή όχι αμφιταλαντεύσεις μας στις προσωπικές μας αναζητήσεις και επιλογές, έσπευσαν  και σπεύδουν να εκμεταλλευτούν ορισμένοι  «καλοπροαίρετοι» τρίτοι.

Συνεχίζουμε ,

Με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές του ενωτικού, αγωνιστικού και ανεξάρτητου συνδικαλισμού. Μακριά από μικροπαραταξιακές λογικές λαϊκισμού και εργαλιοποίησης της ελπίδας. Ιεραρχώντας όπως οφείλουμε τα τεράστια προβλήματά μας ως εργαζόμενοι, θέτουμε προτεραιότητες που ενώνουν και όχι αναδεικνύοντας ψευτοδιαφορές που διαιρούν, αποσκοπώντας σε μικροπαραταξιακά οφέλη.

Συνεχίζουμε,

Επιλέγοντας να είμαστε χρήσιμοι και όχι μόνο αρεστοί, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο για τη δικαίωση των συναδέλφων.

Αυτή η διεκδίκηση είναι ενταγμένη σε ένα συνολικό προγραμματισμό, χωρίς κραυγές και αφόρητους λαϊκισμούς προς άγρα ψήφων, χωρίς αφοριστικές και διαχωριστικές γραμμές.

Συνεχίζουμε,

Χτίζοντας μία συλλογική αγωνιστική στρατηγική που ενώνει όλους και διεκδικεί αποτελεσματικά την επίλυση των θεμάτων μας.