Ταμείο Προνομίων

Όταν 1,5 χρόνο πριν, οι εκπρόσωποι της ΔΗΣΥΕ αποχωρούσαν από το Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας – ΑΤΠΠΕΑΤΕ- καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες τις πρακτικές και τις συμπεριφορές της πλειοψηφίας του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα επακόλουθα από την τραγική λειτουργία της νέας πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ) του Ταμείου.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι για την περίοδο που οι εκπρόσωποι της ΔΗΣΥΕ είχαν την ευθύνη της Προεδρίας του Ταμείου οι ασφαλισμένοι πληρώθηκαν το σύνολο των καταστατικών υποχρεώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διάκριση και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες μετά το κλείσιμο της ΑΤΕ. Και βέβαια δεν υπήρξε το παραμικρό παράπονο ως προς τις καταστατικές πληρωμές αλλά και ούτε το γαϊτανάκι των αγωγών εναντίον του Ταμείου πού υπάρχει σήμερα. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΔΗΣΥΕ φρόντισαν να υπάρχει ένα ισχυρότατο αποθεματικό και να αξιοποιηθεί με διαφανή τρόπο η περιουσία του Ταμείου (ακίνητο ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ).

Από τον Ιούνιο του 2019 που η παρούσα πλειοψηφία ανέλαβε την ευθύνη της Διοίκησης του Ταμείου έχουμε διαπιστώσει πολλά και διάφορα, τα οποία μόνο στην εύρυθμη και θεσμική λειτουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου δεν ταιριάζουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Δεν έχει γίνει Τακτική Γεν Συνέλευση για 2 χρόνια κάτι που είναι αντικαταστατικό αλλά συγχρόνως οδηγεί σε μη ύπαρξη Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού.
  • Δεν έχει υπάρξει οικονομικό πόρισμα προς τους ασφαλισμένους που να αναλύει την οικονομική λειτουργία του Ταμείου
  • Παρεμπόδιση της εξελεγκτικής επιτροπής να φέρει σε πέρας το σημαντικό και ουσιαστικό έργο για το οποίο έχει εκλεγεί.
  • Επιλεκτικές και διακριτικές πληρωμές στους ασφαλισμένους. Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας.
  • Απίστευτο και όμως αληθινό!! Προτροπή από το Δ.Σ. στην τελευταία έκτακτη Γεν. Συνέλευση, προς τα μέλη να προβούν σε αγωγές εναντίον του Ταμείου προκειμένου να πληρωθούν μέρος των δικαιωμάτων τους. Πολλά από τα μη παρόντα μέλη ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά εκ μέρους του Δ.Σ ότι πρέπει να ασκήσουν αγωγή για να πληρωθούν. Πρωτάκουστο το οποίο πρέπει να αναλυθεί περαιτέρω για να βγουν και άλλα συμπεράσματα.
  • Αλλαγή της συμβατικής μίσθωσης του κτιρίου της ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ με αδιαφανείς διαδικασίες. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η εν λόγω αλλαγή σύμβασης θα προκαλέσει σημαντική απώλεια προσόδων του ΤΑΜΕΙΟΥ. Εάν επέτρεπαν στην εξελεγκτική επιτροπή να κάνει σωστά το έργο της σίγουρα θα υπήρχαν ασφαλή συμπεράσματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η παραίτηση του Προέδρου της Επιτροπής Ακινήτων Γ. ΡΙΖΟΥ όπως βεβαίως δεν είναι τυχαίες και οι παραιτήσεις μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τις τελευταίες ημέρες άλλη μια ατυχέστατη ενέργεια ήλθε να προστεθεί στα πεπραγμένα της πλειοψηφίας του Δ.Σ με την προσφυγή τους νομικά εναντίον της Εξελεγκτικής Επιτροπής και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».

Συνάδελφοι ,

Δυστυχώς πολλά ακόμα μπορούν να ειπωθούν για «ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ» της πλειοψηφίας του Δ.Σ και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια αλλά εύλογα αναρωτιόμαστε εάν τα πιο πάνω δεν είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ τότε τι είναι;

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι είμαστε σαφώς υπέρ της πληρωμής δικαιωμάτων στα μέλη αλλά όταν αυτό δεν γίνεται με σκοπό το μέγιστο όφελος των μελών αλλά για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» και να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα, τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές θα μας βρίσκουν σταθερά αντίθετους.