Συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης και δυναμισμό

Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς στις 31.05.2019, απέδειξε περίτρανα, πως όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι, να κατοχυρώσουμε και να προστατεύσουμε, τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα ως Τραπεζοϋπάλληλοι.

Απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, με την αγωνιστική μας στάση διατρανώσαμε το δίκαιο των αιτημάτων μας και στηριζόμενοι στις αστείρευτες δυνάμεις μας, στείλαμε ακόμα ένα ισχυρό μήνυμα στη Διοίκηση, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ΚΑΜΙΑ καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων, των Κανονιστικών ρυθμίσεων και των δεσμεύσεων προς την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους.

Στα πλαίσια της συνάντησης των εκπρόσωπων των Συλλόγων, με τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κεσόγλου, κατατέθηκε το κοινό πλαίσιο της απεργίας μας. Από πλευράς του ο κ. Κεσόγλου, αφού επανεπιβεβαίωσε τις πρόσφατες δεσμεύσεις της Διοίκησης απέναντι στην ΟΤΟΕ, ενημέρωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στον κ. Μεγάλου.

Συνάδελφοι,

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ακόμη πιο δυνατούς, ενωμένους και αποφασισμένους.

Στα πλαίσια συνεδρίασης του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από 01/06 έως 02/06, η ΔΗΣΥΕ – ΣΕΤΑΠ, αποτιμώντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και συνεκτιμώντας:

  • Την ανάγκη να κεφαλαιοποιήσουμε τα μέχρι σήμερα θετικά δεδομένα και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας,
  • Ότι έχουμε μπροστά μας έναν σκληρό αγώνα, με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα,
  • Την αναγκαιότητα της ενότητας και του συντονισμού της κοινής δράσης των Συλλόγων και της ΟΤΟΕ, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των επόμενων βημάτων μας,
  • Την αγωνιστική ετοιμότητα των συναδέλφων και την αναγκαιότητα διατήρησή της στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο,
  • Τη δυνατότητα διεύρυνσης του πεδίου των παρεμβάσεων μας,

Η ΔΗΣΥΕ πρότεινε την λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

1. Το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ να αποφασίσει Πανελλαδική απεργία, η οποία θα ενεργοποιηθεί άμεσα, εαν η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, προχωρήσει σε αναγγελία αποφάσεων ή ενεργειών που επηρεάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους Εργαζομένων.

2. Να ζητηθεί από την ΟΤΟΕ, η άμεση πραγματοποίηση κοινής συνεδρίασης με όλους τους Συλλόγους, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο συντονισμό των δράσεων μας.

3. Να προχωρήσουμε στη διενέργεια επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε να κληθούν να πάρουν συγκεκριμένη θέση και να δεσμευτούν για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα ως Τραπεζοϋπάλληλοι.

Συνάδελφοι,

Μετά από μία μαζική και επιτυχημένη Πανελλαδική απεργία (31/05/2019), κλιμακώνουμε τον αγώνα στον χώρο και τον Κλάδο, με αίσθημα ευθύνης, σχέδιο και στρατηγική. Δεν γυρίζουμε άτακτα πίσω, πετώντας εκ νέου το μπαλάκι μόνο στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους των RBU. Όπως άλλωστε έχουμε τονίσει πολλάκις στο παρελθόν,  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ RBU ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. 

Συνεχίζουμε δυναμικά και παραμένουμε σε ετοιμότητα, για να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη και χωρίς αστερίσκους υλοποίηση και διεύρυνση των δεσμεύσεων της Τράπεζας προς την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους, μακριά από εφήμερους επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς τακτισμούς που θέτουν σε κίνδυνο το παραπάνω συνολικό διακύβευμα. 

Ως ΔΗΣΥΕ, σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των Συλλογικών μας Οργάνων και καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν. 

Οι Διοικητικοί Σύμβουλοί της ΔΗΣΥΕ – ΣΕΤΑΠ