Λαϊκισμός ή Υπευθυνότητα

Συνάδελφοι,

Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2018 οι συνάδελφοι-μέλη του Ταμείου Πρόνοιας καλούνται να αναδείξουν σε πανελλαδική ψηφοφορία τα νέα όργανα του Ταμείου.

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. για μια ακόμα φορά κατεβαίνει στις επικείμενες εκλογές με ευθύνη και μοναδικό στόχο την υπεράσπιση των θέσεων του Ταμείου και των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Η ΔΗΣΥΕ, αναλογιζόμενη την ιδιαίτερη συγκυρία και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το Ταμείο επέλεξε να μην αναλωθεί σε άγονες και στείρες μικροπαραταξιακές αντιπαραθέσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις εν όψει των εκλογών, θεωρώντας ότι τα προβλήματα είναι κοινά και η αντιμετώπιση τους απαιτεί τη μέγιστη δυνατή σύμπνοια.

Δυστυχώς όμως, η αυτονόητα υπεύθυνη αυτή στάση δεν επικράτησε σε άλλους χώρους. Η ΔΑΚΕ σε πλήρη σύγχυση, με τους εκπροσώπους της να παρελαύνουν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα παραλήρημα παραπληροφόρησης, ανακριβειών και διαστρέβλωσης της αλήθειας, επιλέγει για ακόμη μια φορά τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων με αποκλειστικό στόχο την άγρα ψήφων.

 Η ΔΑΚΕ, «ανακάλυψε» αίφνης τον εχθρό του Ταμείου Πρόνοιας, όχι στα πρόσωπα του Εκκαθαριστή, της κας Αχτσιόγλου και του ΕΦΚΑ, αλλά στην ΔΗΣΥΕ. Στη παράταξη που πρωταγωνίστησε με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ήδη από 2012 για την απόδοση του εφάπαξ στους δικαιούχους.

Κι ενώ απεδείχθησαν ριψάσπιδες την κρίσιμη ώρα της καταβολής του δικαιούμενου Εφάπαξ, τώρα ισχυρίζονται πως είναι έτοιμοι, να πληρώσουν το 120%! παρά τη καταστατική διάταξη (Αρθρ. 17 παρ. 1γ). Και ρωτάμε τους όψιμους Μαυρογιαλούρους γιατί τέτοια πρόταση δεν την κατέθεσαν ούτε ως σκέψη, στην πρόσφατη θητεία τους στο Δ.Σ ή σε Γ.Σ. και την θυμήθηκαν σήμερα ενόψει εκλογών;

Η ΔΗΣΥΕ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει επιπλέον απόδοση εφάπαξ βοηθήματος στο βαθμό που θα ευδοκιμήσουν καθ’ οποιοδήποτε τρόπο, δικαστικό η εξωδικαστικό οι σχέσεις μας με τον εκκαθαριστή.

Στο θέμα του διαγωνισμού αξιοποίησης της Κριεζώτου ήταν η ΔΗΣΥΕ. που με την αποφασιστική, ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση της ανέβασε το βασικό ετήσιο μίσθωμα στο 1.200.000 ευρώ, από το αρχικά προσφερόμενο μίσθωμα των 960.000 ευρώ, ποσό το οποίο ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ θεωρούσε απολύτως ικανοποιητικό.

Σε ότι αφορά δε, το ζήτημα της εκκαθάρισης του Ταμείου, που εντελώς ψευδέστατα και συκοφαντικά αναφέρεται σαν δήθεν θέση της ΔΗΣΥΕ, απαντούμε στην ΔΑΚΕ ότι κάποια θέματα είναι αρκούντως σοβαρά για να αντιμετωπίζονται με τέτοια ελαφρότητα. Το ζήτημα της εκκαθάρισης του Ταμείου, και οφείλετε να το γνωρίζετε καλά, δεν έχει να κάνει τόσο με τις δικές μας προθέσεις, όσο με την εξέλιξη και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Συνάδελφοι

Η ΔΗΣΥΕ, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το Ταμείο και τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στις εκλογές δίνοντας ταυτόχρονα ένα δυνατό μήνυμα σ’ όλους εκείνους που επιβουλεύονται την περιουσία των Ταμείων μας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.