ΔΗ.ΣΥ.Ε. – Επιλογή Ευθύνης και Προοπτικής

Συνάδελφοι,

Η προηγούμενη τριετία ήταν μία πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδος, γεμάτη προκλήσεις, εξελίξεις και αλλαγές, που ενέτειναν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και αυτονόητο.

Και όμως σε αυτές τις συνθήκες, με τη ΔΗ.ΣΥ.Ε. στο τιμόνι του Σ.Ε.Τ.Α.Π., με συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, δυναμικά και διεκδικητικά, προασπίσαμε ενεργά τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πορευτήκαμε στηριζόμενοι στην ιστορική παρακαταθήκη του χώρου μας, στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας, στην ισχυρή βούληση μας και κυρίως στην αμέριστη εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

Αναμφίβολα, η ΔΗ.ΣΥ.Ε. είναι η παράταξη που επανέφερε τον Σ.Ε.Τ.Α.Π. στο προσκήνιο του Κλάδου, ως ενεργή συνδικαλιστική δύναμη, που υπερβαίνει καθηλωτικές εσωστρέφειες, όπως το επιβεβαιώνουν και οι εκατοντάδες εγγραφές και επανεγγραφές μελών, παρεμβαίνει δυναμικά, λαμβάνει πρωτοβουλίες, συνθέτει και ενοποιεί, συνδιαμορφώνοντας τις εξελίξεις.

Η προσπάθειά μας είναι διαρκής και έχει αντίκρισμα στην Τράπεζα και στον Κλάδο ευρύτερα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τον αγώνα μας για πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας, την ένταξη μας στο πρόγραμμά Εφάπαξ (ΤΕΑ), τις πρωτοβουλίες για υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδική Σ.Σ.Ε., τις πολυεπίπεδες παρεμβάσεις ενάντια στη συρρίκνωση κ.α.

Ταυτοχρόνως, διεκδικήσαμε και δώσαμε λύσεις σε σημαντικά και χρόνια ζητήματα που κληρονομήσαμε από το βίαιο κλείσιμο της ΑΤΕ, όπως η Αποζημίωση Απόλυσης, οι Εκκρεμότητες με Εκκαθάριση κ.α.

Επιπρόσθετα, στηρίζουμε και διαφυλάσσουμε με ξεκάθαρες θέσεις και παρεμβάσεις τα συμφέροντα των συναδέλφων στο Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε./Ε.Λ.Ε.Μ. Η πρόσφατη πρόταση, για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε όλα τα μέλη, για την ανακούφιση από τις συνέπειες Covid-19 και του κύματος ανατιμήσεων, ύψους 1.000 ευρώ για το έτος 2022 και 1.000 ευρώ για το έτος 2023, έρχεται να καλύψει διαπιστωμένες ανάγκες όλων των μελών, με ισοτιμία και αμοιβαίο σεβασμό.

Με εφαλτήριο την Κλαδική μας Σύμβαση, διεκδικούμε την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης, με συγκεκριμένο περιεχόμενο το οποίο θα δίνει ουσιαστικές θεσμικές και οικονομικές λύσεις:

  • Θέσπιση ρύθμισης για ΜΗ συμψηφισμό οιασδήποτε νέας Κλαδικής και Επιχειρησιακής αύξησης με την οικειοθελή παροχή.
  • Θέσπιση πολυεπίπεδης επιδοματικής πολιτικής.
  • Καταβολή εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας.
  • Άμεση αναμόρφωση της πολιτικής οδοιπορικών.

Πορευόμαστε σε δύσκολους καιρούς, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, πτυχές της τεράστιας τεχνολογικής εξέλιξης συμβαδίζουν με την εργοδοτική βαρβαρότητα, με συνέπεια να περισσεύουν οι προκλήσεις και να εκλείπει η θετική προοπτική για το αύριο. Η άκρατη εργαλειοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού από την πλευρά της Διοίκησης, δεν δίνει απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στην Τράπεζα, στους εργαζόμενους, στους πελάτες και στην κοινωνία.

Ποτέ όμως δεν κρυφτήκαμε μπροστά στα δύσκολα και πάντα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες.

Δεν ενδίδουμε στο φθηνό λαϊκισμό και δεν συρόμαστε στο βούρκο που επανειλημμένως τσαλαβουτούν οι αμετανόητοι εκφραστές του. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι εμμονές και τα προσωπικά τους αδιέξοδα, δεν συνιστούν συνδικαλιστική δράση και κυρίως δεν αφορούν τους συναδέλφους.

Δεν περιμένουμε μοιρολατρικά τις εξελίξεις, δεν καταγγέλλουμε τα πάντα και αποσυρόμαστε ικανοποιημένοι.

Πορευόμαστε πάντα ως δύναμη ευθύνης και προοπτικής, με αρχές και συνέπεια, με θέσεις και προτάσεις.

Με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, με αισιοδοξία και αγωνιστική διάθεση, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, τιμούμε τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε καθημερινά με τους συναδέλφους και διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις, το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

 

Συνεχίζουμε Υπεύθυνα με Άποψη και Αποφασιστικότητα

 

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, δίνουμε λύσεις & Προοπτική

 

Στηρίζουμε και Ψηφίζουμε ΔΗ.ΣΥ.Ε.

 

Ισχυρή ΔΗ.ΣΥ.Ε. σημαίνει ισχυρός Σ.Ε.Τ.Α.Π.

 

Σας κοινοποιούμε αναλυτικά τους υποψήφιους του συνδυασμού μας «ΔΗ.ΣΥ.Ε. ΣΕΤΑΠ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», για την ανάδειξη τους στα όργανα του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Περιφερειακών Συμβούλων και των Αντιπροσώπων στην ΟΤΟΕ και στα Εργατικά Κέντρα.

Υποψήφιοι ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΑΠ.docx