Σταδιακή δικαίωση!

Συνάδελφοι,

Μετά από πολύμηνη προεργασία και αλλεπάλληλες ενημερωτικές επαφές και διαβουλεύσεις με κυβερνητικά και κομματικά υψηλόβαθμα στελέχη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/04) η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης, αποτέλεσε η επίλυση της 7ετούς εκκρεμότητας της καταβολής του υπολοίπου 50% της αποζημίωσης απόλυσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν το Προεδρείο του ΣΕΤΑΠ, εκπρόσωποι των άλλων εμπλεκόμενων Τραπεζών και εκπρόσωπος των συνταξιούχων της ΑΤΕ.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή δικαίωση της προαναφερόμενης προσπάθειας μας. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημά μας και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην σταδιακή καταβολή του υπολοίπου 50% της αποζημίωσης, σε 3 ισόποσες δόσεις, η πρώτη το 2019, η δεύτερη το 2020 και η τρίτη το 2021.

Η συνάντηση είναι σε εξέλιξη, αλλά η πρώτη αποτίμηση είναι πως σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα και πιστεύουμε ότι συνεχίζοντας συντονισμένοι, με σχέδιο και στρατηγική, θα μεριμνήσουμε για την ολοκλήρωση της προσπάθειας μας.