“Πάρτε πίσω τις απολύσεις” – Αποκλεισμός κεντρικών Τράπεζας Πειραιώς

Σε αποκλεισμό του κτιρίου (Αμερικής 4) της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας προχώρησαν εχθές (19/12) το μεσημέρι και παρέμειναν έως αργά το βράδυ, εργαζόμενοι του Ομίλου Πειραιώς με το σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις».

Αυτό ήταν η άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων συναδέλφων, στην εμμονή και αδιαλλαξία που επέδειξε για ακόμη μια φορά η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην κοινή απαίτηση ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των εργαζομένων, προκειμένου να ακυρωθεί η απαράδεκτη απόφαση όσον αφορά τις συγκαλυμμένες απολύσεις 120 εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Είναι προφανές, πως η αντεργατική αυτή επιλογή της Τράπεζας, εγκυμονεί σοβαρότατο κίνδυνο να εξελιχθεί σε κυρίαρχη επιλογή, για μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού στο άμεσο μέλλον, μέσω της απόσχισης των εργασιών και την ανάθεση τους σε εξωτερικές εταιρίες-εργολάβους (outsourcing).

Ο αγώνας δυναμώνει από κοινού με τους εργαζόμενους!

Το προσεχές πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:

  • Το Διοικητικό και Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ συνεχίζουν την έκτακτη συνεδρίαση και στις 20 & 21/12
  • Την Πέμπτη 21/12 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται η τριμερής συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΟΤΟΕ-Διοίκησης της Τράπεζας και του Υπουργείο Εργασίας
  • και αμέσως μετά ακολουθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ προκειμένου να εκτιμήσει το αποτέλεσμα και να αποφασιστούν οι επόμενες μορφές αντίδρασής.

Συνεχίζουμε ενωμένοι!