Διορισμός σε τιμή ευκαιρίας!

Συνάδελφοι,

Το αίτημα των μετατάξεων από την Τράπεζα στο Δημόσιο, έχει παρατηρηθεί ότι έχει μια περιοδικότητα και επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ένταση του φαινομένου δυναμώνει κυρίως:

1.    Μετά από εθελούσιες εξόδους, όταν πολλοί συνάδελφοι είδαν το τυρί και όχι την φάκα, αφού επέλεξαν παρορμητικά να αποχωρήσουν από την Τράπεζα, μην έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει από πού θα πληρώνονται την επομένη ημέρα,

2.    Πριν από Γενικές Συνελεύσεις, όταν πρόσωπα ή παρατάξεις προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από το όλον, σφιχταγκαλιάζοντας ανυπόληπτους δικηγόρους, διατυπώνοντας φθηνά συνθήματα και επικαλούμενοι συνδικαλιστική «αγνότητά».

3.    Και τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη όλων προεκλογική περίοδος, όταν, όπως λέει και το άσμα, γίνονται δυνατά τα αδύνατα.

Μετά την πρόσφατη εθελουσία και πριν την Γενική Συνέλευση λοιπόν, στις 05/05 στη Θεσσαλονίκη, το θέμα των μετατάξεων επαναφέρει γνωστή παράταξη που ρέπει έντονα στον λαϊκισμό. Σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λοιπόν, με άγνωστο μέχρι χθες στον χώρο μας δικηγόρο, προωθήθηκαν e-mail σε συνάδελφους, όπου κυριολεκτικά απαιτούνταν «κολλύριο» στα μάτια, για να αντέξεις να το διαβάσεις μέχρι τέλους. Το γραμμένο με το δεξί χέρι, κοινωνικοπολιτικό μανιφέστο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατέληγε πως μόλις μια αίτηση κι ένα 50ευρώ, μας χωρίζουν από το Δημόσιο.

Κι επειδή από τον Μάρτη δεν λείπει η Σαρακοστή, ακόμα ένας δικηγόρος, γνωστός από τα παλιά, έσπευσε τάχιστα να ενημερώσει με μήνυμα τους συναδέλφους, πως δικάζει, γενικά και αόριστα, τις μετατάξεις στο Δημόσιο, σε επίπεδο μάλιστα Συμβουλίου Επικρατείας, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι είχε προηγηθεί αρνητική δικαστική απόφαση για το θέμα αυτό σε επίπεδο Διοικητικού Εφετείου.

Η αλήθεια όμως συνάδελφοι, είναι πως λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων τέθηκαν ασφυκτικοί περιορισμοί προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα, αφού ο αριθμός αυτών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς τρία (μία πρόσληψη ανά τρεις αποχωρήσεις).

Επομένως, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος στο θέμα των μετατάξεων είναι δια της πολιτικής οδού, όπως άλλωστε παραδέχονται, εμμέσως πλην σαφώς, ακόμη και οι «διαγκωνιζόμενοι» δικηγόροι. Όμως κι αυτό, δεν είναι καθόλου εύκολο. Υπενθυμίζουμε ότι, οι προηγούμενες προσπάθειες του ΣΕΤΑΠ, σκόνταψαν αρχικά στην αδιαλλαξία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα απέλυσε δημόσιους υπαλλήλους αντί να προσλάβει κι έπειτα στην εξόχως επιφυλακτική-κοινώς αρνητική- στάση του κ. Κουρουμπλή.

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά, επισημαίνουμε ότι σταθμίζοντας ρεαλιστικά, εξονυχιστικά και τεκμηριωμένα τα εκάστοτε δεδομένα, – με τη συνδρομή εξειδικευμένων και έγκυρων συμβούλων- αξιοποιούμε πάντα όλες τις δυνατότητες και εξαντλούμε και τα παραμικρά περιθώρια που υπάρχουν, σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, για όλα τα θέματα.

Σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τις αγωνίες των συναδέλφων, τιμούμε πάντα την θέση ευθύνης που μας εμπιστεύτηκαν οι εργαζόμενοι και δεν επιτρέπουμε πράξεις αλόγιστης ανευθυνότητας και καιροσκοπισμού σε κανέναν παραμυθά!